Escola de pensament - Teatre LLiure

Després de tres temporades, l’Escola de Pensament fa un salt endavant. L’art de la conversa, que fins ara ha sostingut un espai de trobada mensual al Teatre LLiure de Gràcia, evoluciona cap a l’articulació d’una proposta de pensament elaborat des del desig i des del compromís. Per això, l’Escola de Pensament de la temporada 22-23 es traslladarà a l’Espai LLiure i proposarà un programa de sessions que desenvoluparan una mateixa problemàtica, d’inici a final, des de diferents punts de vista i per a un mateix grup de persones assistents. Formar part de l’Escola, ara, serà un repte col·lectiu, de reflexió i d’aprenentatge. 

Qui pot imaginar un ós blanc?

Partim d'un problema: la ficció i la realitat s’han separat tant, que o bé fabulem realitats molt allunyades de nosaltres (utopies, distopies, ucronies…), o bé ens limitem a relatar i a constatar allò viscut en nom propi i des de la immediatesa d’allò viscut. Entre la fantasia i la literalitat, qui pot imaginar un ós blanc? 

Des de l’Escola de Pensament no creiem que hi hagi un conflicte entre el document i la ficció, sinó un problema que afecta la facultat d’imaginar. Què és veritat? Quina legitimitat tenim per compartir realitats que no són estrictament la nostra? Quina veritat podem compartir a partir d'allò que no hem viscut directament? Aquestes preguntes apunten cap a un problema artístic, ètic i polític que pensem que està condicionant avui el panorama cultural, social i activista fins a tal punt que necessita d’una reflexió acurada, plural i creativa. Per això comptarem amb invitats de diversos camps per a casa sessió, materials de treball i la interacció d’un grup d’ “aprenents” que estigui disposat a fer aquesta aventura junts.

Tota la informació, aquí.